Den 2 till 3 augusti firar Adidas sitt starkaste varumärke Yeezy, dessa två dagar kallas för Yeezy Day och äger vanligtvis rum under en dag endast. Syftet med denna dag är att ge alla en chans att få tag på ett par Yeezys till ett schysst pris. Detta stämmer väl överens med Kanyes vision och löfte: "Yeezys for everyone".

Släppen innefattar både nyare och äldre modeller och består i år bland annat av den berömda och högt eftertraktade Adidas Yeezy 350 Turtledove, Adidas Yeezy Boost 700 Analog, Adidas Yeezy Foam RNNR Onyx och Adidas Yeezy 700 Wave Runner. 

Denna dag har tidigare år flutit på och lämnat många Kanye och Yeezyfans nöjda då de lyckats kamma hem ett par eller två. Fansen kommer troligtvis känna sig nöjda även i år men tyvärr kan inte detsamma sägas för grundaren av varumärket, Kanye West.  

En DM konversation mellan rapparen och @chaseseeghosts har cirkulerat på sociala medier där Kanye kommer med en rad anklagelser mot Adidas. Kanye påstår bland annat att Adidas valt att genomföra konceptet Yeezy Day utan hans godkännande och att de återutgivit gamla modeller samt namngett nya modeller utan hans godkännande. Huruvida sanningsenliga dessa påståenden är, är ännu okänt men en sak vet vi med säkerhet och det är att vi kommer följa dispytens händelseutveckling på nära håll.

Trots Kanyes missnöje och ilska mot Adidas kommer vi, som så många andra delta i Yeezy Day och vi på SOLD OUT önskar er ett stort lycka till med släppen! Om ni inte lyckas få tag på paret ni önskat är det bara att kika på vår sida under länken "Yeezy". Där hittar ni ett flertal modeller från Yeezy Day och från tidigare Yeezysläpp som ni kan klicka hem helt stressfritt!

 

Elias Sharifzadeh-Khoi