Häromveckan skrev vi om ett av årets mest hypade skosläpp, den omarbetade versionen av Air Jordan 1 OG High Chicago 1985 som vi idag vet kallas Air Jordan 1 High OG Lost & Found. När, var och hur skorna skulle släppas var då oklart men nu har vi fått mer info som vi ska dela med oss av här. 

Det ryktades tidigare om att skorna skulle släppas den 29e oktober men den nya infon säger annorlunda, releasedatumet verkar istället landa på den 19e november. 

Vi har fått fler detaljerade bilder och info kring vad som medföljer vid köp av skorna och vi måste bara säga att vi nu verkligen inte kan vänta tills vi får tag på ett par! Om du inte läst vår första artikel om skorna rekommenderar vi att du gör det innan du läser vidare här. Klicka här för att komma till artikeln.

Vad vet vi nu som vi inte visste förut? Jo, nu vet vi bland annat att färgen på skoboxen kommer vara i en bleknad röd med tanken om att det föreställa ett gammalt par sneakers. En låda som ska ge oss känslan av slitage och åldring. Nikes tanke med detta är att det ska kännas som ett par skor som legat undangömda i ett förråd någonstans och blivit bortglömda. I skolådan hittar vi ett omslagspapper som liknar ett tidningsurklipp från 80-talet med reklamrutor för Nike och Air Jordan. Som pricken pricken över i:et följer även ett "kvitto" med som ser ut att komma från 80-talet, Swoosh-märket har tänkt igenom alla detaljer, från stora till små. 

Som att det inte räckte gott och väl med nyheterna om Lost & Found har vi fått en informationsläcka om ett till STORT skosläpp i år. Vi pratar självklart om Travis Scott x Air Jordan 1 Low "Phantom Black". Den något kontroversiella världsartisten är tillbaka med ett till släpp i samarbete med sin hängivna partner Nike och vi är inte besvikna!

Skon är i svart mocka med vita sömmar längs skons alla paneler. Den broderade Air Jordan loggan som vi brukar få se på hälen görs denna gång sällskap av ett bi i vit broderi som symboliserar rapparens dotter Stormi. En ny touch som adderar ytterligare karaktär. Den inverterade swooshen som har kommit att bli rapparens signatur på sina egendesignade sneakers finner vi självfallet även på "Phantom Black". 

Med skorna följer även tre par skosnören, ett par svarta, röda och svartvita.

Skon ryktas släppas den 15 december i år. Håll utkik! 

 

 

 

Elias Sharifzadeh-Khoi