Det lekfulla och något mystiska Cactus Plant Flea Market är tillbaka med ett nytt samarbete med Nike. De två märkena har tidigare smarbetat ett flertal gånger med skor som Nike By You Air Force 1s, Vapormaxes och Swarowski utsmyckade dunks. Samtliga släpp har blivit succé och sålt slut direkt online och i butik. 

Cynthia Lus (hjärnan bakom CPFM) kännetecken har kommit att bli vågade designs med mycket färg, små krusiduller och ett unikt och ibland något knäppt val av material. Det sistnämnda stämmer bäst in på deras senaste samarbete, en Dr Seuss inspirerad Dunk med en design som efterliknar Grinchen. 

Dunksen ser med sitt spygröna rufsiga och rufsiga hår ut som Grinchen i skoform. Den grå-brunaktiga sulan är i tillverkad i ett av Nikes miljövänliga gummimaterial. Signaturen för CPFM, Yin och Yang symbolen finner vi på hälen. Det ryktas även om att en fleece dust bag medföljer vid köp av skorna. 

När exakt skorna släpps är ännu okänt men då detta är en Dr Seuss, mer specifikt Grinch inspirerad sko, kan vi med största sannolikhet vänta oss ett släpp runt juletid i år. 

Vi känner någon form av hatkärlek för skorna, de är inte särskilt vackra enligt oss men samtidigt är de coola och vågade, något vi uppskattar. Vad känner ni kring skorna, hade ni kunna tänka er att rocka dem?

Elias Sharifzadeh-Khoi