Om du inte sovit under en sten de senaste veckorna kan du inte missat det senaste och hetaste släppet från de två sko- och klädjättarna Nike och Louis Vuitton. 

Virgil Abloh, Louis Vuittons föredetta kreativa direktör, grundaren av streetwear-märket Off White och hjärnan bakom "The Ten"; det banbrytande och otroligt uppmärksammande samarbetet mellan Nike och Off-White, skapade innan sin tragiska bortgång 47 olika modeller av Nikes klassiska Air Force 1 med detaljer från Louis Vuitton implementerade. Vi finner till exempel det tidlösa monogrammönstret på flera av skorna.

Samtliga 47 modeller visades upp i slutet av maj på en utställning i New York där en återskapad version av Ablohs studio och ateljé också fanns för att hylla hans skapande och konst. 

Det klargjordes att endast 9 av de 47 modellerna skulle släppas till allmänheten och i början av juni började ett antal VIP-kunder och kändisar få köpa sina par. Allmänheten stod i skuggan då ett officiellt datum för ett större släpp ännu inte fanns, men ett tag därefter gick Louis Vuitton ut med att skorna skulle släppas för allmänheten den 19e juli. På dropdagen släpptes skorna på Louis Vuittons hemsida där skorna gick att köpa för 21 600kr. Däremot var det självklart inte så enkelt som att ha 21 600kr redo att spendera då det var extremt högt tryck vilket ledde till att hemsidan kraschade konstant.  Följden av det stökiga släppet blev att endast en väldigt liten skara lyckades säkra ett par. Detta blev extra tydligt när andrahandsmarknadens priser stabiliserade och de billigaste paren landade på cirka 70 000kr.

Är du intresserad av ett par? Då hjälper vi på SOLD OUT dig mer än gärna med sökandet. Skicka ett mail till concierge@soldout.se med storlek och vilken modell du är ute efter så återkommer vi och hjälper dig så snabbt vi kan! 

 

Elias Sharifzadeh-Khoi