Samarbeten mellan Streetwear märken och High-End märken har tidigare varit kontroversiellt och inte alltid uppskattat. Vi lever i nya tider där detta snarare blivit en del av vardagen men det betyder inte nödvändigtvis att de är universellt uppskattade. Kommer det senaste samarbetet mellan det italienska modehuset Gucci och det brittiska skateboard märket Palace differentiera sig från liknande samarbeten? 

Palace x Gucci, Palace x, klingar det rätt? Ja, i våra öron låter det bra men framförallt spännande. Gucci har tidigare samarbetat med märken utanför lyxmode världen, Adidas och The North Face till exempel. Båda såg stor framgång och återförsäljs idag för betydligt mer än vad de kostade att köpa direkt från affären. De samarbetena var absolut häftiga men detta samarbete känns annorlunda då Adidas är ett mer av ett livsstilsmärke och TNF ett friluftstlivsmärke medan Palace i grund och botten är ett Streetwear/Skateboard märke. Ett samarbete mellan de och Gucci är därför riktigt intressant, två skilda världar möts för att skapa något nytt. 

Det är en stor kollektion som presenteras från de två märkena, med allt från läderjackor till fotbollströjor med jordgubbstryck till motorcyklar. Ja allt möjligt finns i denna kollektion. Något som passar alla skulle vi vilja säga men dessvärre är detta inte fallet då det framgått att priserna kommer vara "Gucci-priser" och inte Palace priser. Med andra ord kommer plaggen, väskorna och accessoarerna alla att vara dyra och oöverkomliga för många.

Kollektionen släpps den 21 oktober online på Gucci vaults hemsida och i pop up butiker i London, Milan, Paris, New York, Los Angeles, Tokyo, Osaka och Bangkok. Delar av kollektionen kommer också att säljas i Palace butiker. 

Vad är era åsiker om samarbetet? Är det något att lägga på minnet eller är det ännu ett samarbete som kommer att glömmas bort med åren. 

Se hela kollektion här.

PRODUCT_726774_FAA94_8655_VIEW-001.png

PRODUCT 999999 ABC0G 1111 VIEW-006

PRODUCT_723437_FAA0D_9796_VIEW-006.png

PRODUCT_723895_XNAU2_7159_VIEW-003.png

 

 

Elias Sharifzadeh-Khoi