Air Jordan 1 OG High Chicago 1985, den kanske mest ikonsika skon i sneakerhistorien, som lagt grunden för dagens sneakerkultur har fått ett nytt utgivningsdatum! Skon ryktas om att släppas i omarbetad form den 29e oktober i år.

Sedan 1985 har Air Jordan 1 High modellen sett en hel del förändringar i konstruktion, form och material. De grundläggande delarna som skobasen och utseendet är fortfarande lika, inte helt identiska men ändå väldigt lika. Trots det går det för ett otränat öga att tyda skillnaderna rätt så enkelt. En kan säga vad en vill om ändringarna som gjorts och hur de ändrat skons utseende men alla förändringar har gjorts av en anledning. Bland annat för att förbättra passformen och skons andningsförmåga. Men den omarbetade versionen tar oss med sitt utseende tillbaka i tiden. I syfte att hylla originalmodellen har Nike tagit fram en omarbetad version med en vintage och åldrad look. Det svarta lädret på skon är krackelerat för att likna en sliten gammal sko samt att formen på själva skon är mer lik modellen från 1985 än de flesta  Air Jordan 1 Highs som släpps idag. 

Stora delar av detta är rykten och spekulationer, därav vet vi ännu inte exakt vad som stämmer och vad som bara är just rykten, men vi vet med stor säkerhet att en omarbetad version av Air Jordan 1 OG High Chicago 1985 kommer släppas. När kan vi inte säga säkert men vetskapen om att vi någon gång (förmodligen i år) kommer få en ny version av den ikoniska modellen räcker gott och väl för oss.

När par av OG modellen från Jordans rookiesäsong säljs på auktioner för upp emot $500 000 och den senaste omarbetade versionen från 2015 återförsäljs för runt 20 000SEK väntar vi mer än gärna och tar allt vi kan få med glädje!

 

Elias Sharifzadeh-Khoi