Det som tidigare varit rykten är nu officiellt! Fotbollsklubben AC Milan och Off White har inlett ett samarbete där Off White kommer förse Milan med kläder, både på och utanför planen. Virgil Ablohs märke kommer inte bara förse klubben med materiell support, de kommer även vara delaktiga i AC Milans välgörenhetsorganisation Fondazione Milan. Off White ansvarar därför inte bara för klubbens kläder, de ansvarar också för delar av klubbens integritet och kultur, därmed har de fått den nya titeln som Milanoklubbens Stil- och Kulturkurator. Detta gör samarbetet olikt något tidigare partnerskap vi fått se mellan ett klädmärke och en fotbollsklubb. 

Milan postade en video på sin Instagram där de gick ut med nyheten. I videon vi får se olika slogans utskrivna som "Education for all, I support freedom of speech, I support all forms of love" samtidigt som spelare från dam- och herrlaget läser upp dessa. Trots att samarbetet är unikt känns det väntat då både klubben och märket är nytänkande och innovativa i sina respektive fält. 

Hittills har vi fått se deras nya beigea varsityjackor, gråa kostymbyxor, vita low top sneakers och gråa rock. Båda jackorna har en röd tyglapp på ärmen med texten "I support sport for change". Den röda tyglappen är en referens till frasen "Wear your heart on your sleeve", ett engelskt uttryck som innebär att visa sina känslor öppet. Ett fint budskap som känns viktigt inom fotbollsvärlden och sport överlag då det ännu finns en viss machokultur närvarande.

Vad tycker ni om samarbetet? 

Elias Sharifzadeh-Khoi